Spring naar inhoud
Jouw omgeving Accare homepage

PARDI normeringsonderzoek

Hoe beantwoorden kinderen en jongeren met ARFID en hun ouders de vragen van het PARDI interview?

Status
Deelnemers zoeken
Thema's
Eetproblemen

Omdat ARFID een relatief nieuwe diagnose is en dus ook een nieuw interview, willen graag weten hoe kinderen en jongeren met ARFID de vragen van dit interview beantwoorden.

Wie kan deelnemen?

  • Alle kinderen en jongeren of hun ouders/verzorgers bij wie de PARDI wordt afgenomen in het kader van diagnostiek

Achtergrond

Het Pica ARFID en Ruminatiestoornis interview (PARDI) wordt afgenomen om eetproblemen in kaart te brengen en vast te stellen of er sprake is van ARFID. Ook kan subtype en ernst bepaald worden. We nemen dit interview standaard af bij kinderen en jongeren als we denken dat er sprake is van ARFID. Er is zowel een zelfversie als een ouderversie. Als iemand nog te jong is om het interview af te nemen, dan nemen we de ouderversie bij de ouders af. Soms nemen we het interview bij zowel kind als ouder op.

Het onderzoek

We willen graag weten hoe kinderen en jongeren met een ARFID de vragen van dit interview gemiddeld genomen beantwoorden. Zo kunnen we deze gegevens gebruiken om normgroepen te creëren, dat zijn gemiddelde scores die helpen bij de interpretatie van de ernst van de klachten. Daarmee neemt de bruikbaarheid van het interview als diagnostisch instrument toe.
We vragen jongeren en hun ouders bij deelname of we deze informatie mogen gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek. Er hoeft dus niets extra’s gedaan te worden. 
We werken voor al onze onderzoeken naar voedings- en eetstoornissen samen met de faculteit klinische psychologie en experimentele psychopathologie van de Rijksuniversiteit Groningen. Dat doen we binnen de Academische werkplek voedingsstoornissen, eetstoornissen en obesitas.

Samenwerking

We werken voor dit onderzoek samen met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Faculteit Gedrags- en maatschappijwetenschappen en met het Seys Centra.