Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Accare Child Study Center stelt nieuwste versies van PICS & TTI kosteloos beschikbaar

Semigestructureerde interviews voor de diagnostiek van externaliserende stoornissen

Afbeelding: een meisje die een selfie maakt.

PICS staat voor Parent Interview for Child Symptoms, TTI voor Teacher Telephone Interview. Deze instrumenten kunnen worden gebruikt voor de diagnostiek van ADHD, ODD en CD.

De nieuwste versie, ontwikkeld door het Hospital for Sick Children in Toronto (Canada), is ten behoeve van gebruik in ons taalgebied door het Child Study Center van Accare in het Nederlands vertaald.

Gratis download

Gedragswetenschappers en andere behandelaren kunnen deze vanaf nu gratis downloaden, aan te vragen via download PICS & TTI.

Voor professioneel gebruik van deze instrumenten adviseren wij overigens ten zeerste onze tweedaagse cursus te volgen, zie training PICS & TTI.

Gedragsobservatie door ouders en leerkrachten

Het diagnostiekpakket bestaat uit een ouder-interview en een leerkracht-interview. Het PICS-interview biedt diagnostische informatie op basis van directe gedragsobservaties door ouders in het dagelijks leven van het kind. Het TTI-interview biedt diagnostische informatie op basis van gedragsobservaties door leerkrachten op school.

Deze instrumenten brengen niet alleen de kerngedragingen van ADHD, ODD en CD in kaart, maar ook de context waarbinnen dit gedrag zich voordoet en eventuele comorbide klachten of andere psychische stoornissen.