Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Dramatherapie

Werken aan doelen door doen en ervaren

Tijdens dramatherapie werk je met theaterwerkvormen. Je bedenkt en schrijft bijvoorbeeld scènes van een film. Je doet een rollenspel. Of je gaat foto’s en films maken. Soms staat ook rappen of muziek op het programma. Het doel is dat jij je gevoelens beter leert herkennen en er beter mee om kunt gaan. Je leert zo ook om je gevoelens beter te uiten en je gedrag te veranderen.

Dramatherapie in het kort

  • Therapie door middel van theatertechnieken

  • Je gevoelens leren herkennen en uiten

  • Experimenteren met je gedrag

Voor wie is dramatherapie bedoeld?

Je hoeft geen acteur of filmster te zijn om mee te doen aan deze therapie. De dramatherapie geeft je de mogelijkheid om met je gedrag te experimenteren. Daar leer je veel van. Bijvoorbeeld waarmee je zit en hoe je daar dan over kunt praten. Wat jij doet laat namelijk iets zien over wie jij bent. Dat ervaren en daarover praten is een manier om steeds sterker te worden.

Waarom dramatherapie

Samen met je behandelaar bepaal jij welke doelen je wilt bereiken met deze therapie. Bijvoorbeeld: 

  • Je emoties begrijpen en er juist mee omgaan. Bijvoorbeeld niet schelden als je kwaad bent, maar erover praten
  • Jezelf goed presenteren en zekerder worden
  • Beter leren praten en omgaan met mensen om je heen

Aanmelden

Je hoeft jezelf niet aan te melden bij ons. Dat doet degene die je verwijst. Dat kan de gemeente zijn bijvoorbeeld. Of de huisarts. 

Let op; dramatherapie wordt niet op iedere poli aangeboden. Het is mogelijk dat je voor deze specifieke behandeling naar een andere poli wordt doorverwezen.