Spring naar inhoud
Jouw omgeving

Stage orthopedagogiek gezinsbehandeling

  • Geplaatst op 03-05-2024
  • Solliciteren voor 21 mei 2024

De kliniek in Smilde biedt per september een stageplek orthopedagogiek voor 10 maanden op de afdeling gezinsbehandeling, het gaat om een combiplek praktijk en stage. Wij bieden je de kans om te leren en ervaring op te doen. Tegelijk leren we ook graag van jou. Wees welkom bij Accare!

Wie zijn wij?

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd-ggz met 25 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. We vinden dat ieder kind het recht heeft om mee te doen. Elk kind en elk gezin kan bij ons terecht, ook met complexe zorgvragen. Complexe problemen los je nooit alleen op, daarom werken we samen met anderen. We vinden ook dat ieder kind recht heeft op de best bewezen zorg. We ontwikkelen voortdurend door praktijk aan wetenschap te koppelen, en te investeren in onderzoek, innovatie en opleiding.

Samen Sturen is onze organisatiefilosofie; we organiseren en veranderen vanuit gedeelde verantwoordelijkheid, met zelforganisatie als basis. Dit doen we binnen alle onderdelen van Accare. Met Samen Sturen nodigen we teams uit om, binnen de kaders, zoveel mogelijk ruimte te nemen om te beslissen over hoe zij hun werk organiseren. Wij zijn ervan overtuigd dat Samen Sturen zorgt voor meer werkplezier, goede onderlinge communicatie en meer effectiviteit. Met nog sterkere teams maken wij écht verschil. Voor onszelf en voor onze cliënten.

Over de stageplek

Bij Accare in Smilde bieden we intensieve zorg. Kinderen en jongeren met psychische problemen kunnen er terecht als lichtere zorg niet genoeg helpt. Soms is korte, maar wel intensieve zorg beter dan af en toe een afspraak op de polikliniek. Opname in onze intensieve zorg kliniek kan dan helpend zijn. De kliniek in Smilde kent drie afdelingen; een crisisafdeling (Intermezzo), een behandelgroep voor adolescenten en de afdeling voor gezinsbehandeling (KINGS). Bij intensieve gezinsbehandeling komen gezinnen waarbij ambulante hulpverlening niet meer afdoende is. De gezinnen worden 24/7 opgenomen voor een bepaalde periode. Er spelen verschillende psychosociale problematieken waarbij trauma veelvuldig voorkomt. Naast traumabehandelingen wordt er samen met de gezinnen gewerkt aan vooraf opgestelde pedagogische doelen, waarbij bij het woord “aansluiten” bij een gezin het sleutelbegrip is. De duur van de opnames zijn verschillend van aard en kan wel oplopen tot meerdere weken achter elkaar. 

Het stagejaar start in september bij de afdeling intensieve gezinsbehandeling.

Als stagiaire loop en kijk je mee met een ervaren orthopedagoog die je tijdens je stage zal begeleiden. Ook is er ruim de mogelijkheid om met andere collega’s mee te kijken. Langzaam maar zeker zal het meekijken steeds meer over gaan in zelf dingen doen onder supervisie van je stagebegeleider. We geloven erin dat je leert door zelf dingen te doen en te ervaren waar je tegenaan loopt. Die kans willen we je dan ook gevende werkzaamheden bestaan uit diagnostiek (het behalen van je BAPD aantekening is mogelijk), traumabehandeling, behandel coördinatie van een opgenomen gezin, aansluiten bij gesprekken en opbouw naar het voorzitten van een overleg.

Als stagiaire krijg je één of twee vaste werkbegeleider die verantwoordelijk is of zijn voor de structurele werkbegeleiding. De werkbegeleider is het eerste aanspreekpunt voor jou. In overleg met de werkbegeleider kan gebruik worden gemaakt van deskundigheid van andere collega’s, door voor specifieke vragen, onderzoeken of behandelingen mee te lopen met een andere collega. De werkbegeleider zal ook een bijdrage leveren aan de evaluaties van jou als stagiaire.

Wat breng jij mee?

Wie ben jij en wat is jouw motivatie? We zijn nieuwsgierig naar je en willen natuurlijk ook van jou leren. Ben jij flexibel inzetbaar, zelfstandig en klinkt deze stageplek als een mooie stap voor je?

Je kunt hieronder direct solliciteren. Wil je eerst meer weten? We vertellen je er graag meer over. Je kunt mailen naar Erna Ruiter, stagecoördinator, via stages@accare.nl.

Wat bieden wij jou?

Stagiaires ontvangen bij ons een bruto stagevergoeding van € 390,- per maand bij een werkweek van 36 uur. In dit bedrag is de vergoeding voor onkosten inbegrepen, waaronder de vergoeding voor reiskosten voor woon-werkverkeer. Stagiairs die geen ov-jaarkaart hebben, komen in aanmerking voor een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer conform cao GGZ. Tijdens je stageperiode krijg je een laptop van Accare. Accare werkt met een eigen stageovereenkomst, deze staat naast een eventuele stageovereenkomst vanuit je opleiding.

Solliciteren

Reageren kan via de website van Accare tot en met 20 mei via de button 'solliciteren'. We zijn benieuwd naar je motivatie en ontvangen ook graag je cv. Als je op 'verzenden' hebt geklikt ontvang je direct een ontvangstbevestiging in je mailbox. De sollicitatiegesprekken staan gepland op 28 mei.

Solliciteren